Една от най-богатите жени в страните от бившия СССР дъщерята на

...
Една от най-богатите жени в страните от бившия СССР дъщерята на
Коментари Харесай

Дъщерята на Назърбаев Алия с първи думи за жертвите в Казахстан

Една от най-богатите дами в страните от някогашния СССР дъщерята на дългогодишния президент на Казахстан Нурсултан Назърбаев Алия написа трогателен пост в обществената мрежа:

" Скъпи другари! С тежко сърце претърпявам трагичните събития у нас. Няма думи, които да изразят болката и съжалението за жертвите и изгубените хора.

Изказвам откровените си съболезнования на фамилиите на всички починали.

Нека този нечовечен урок за всички ни бъде финален в нашата история.

Грешно е, когато хората умират в спокойно време. Аз също ви благодаря за думите на поддръжка, които получавам от вас.

И благодаря за моралната поддръжка на татко ми сега, той получава доста известия тези дни от поданици на разнообразни райони.

Пожелавам единствено мир и разцвет на Казахстан, разцвет и здраве на народа на Казахстан. Пазете се. "

Преди дни стана ясно, че тя е изнесла съществено благосъстояние от родината.

41-годишната Алия има персонален аероплан и положение на стойност към 300 милиона $, изнесени преди 15 години от родината й.

По данни на таблоида имението в северната част на Лондон на дъщерята на някогашния водач на Казастан, който към момента има съществени лостове във властта, е придобито с цел Алия да получи английско поданство.

Самолетът Challenger Bombardier пък е бил платен, откакто Алия е поръчала на двама финансови консултанти да преведат пари в офшорки и във компании на Британските Вирджински острови. В същата 2006 година дъщерята на Назарбаев е купила недвижимо имущество на стойност 14 милиона $ в Дубай.

Крупните покупко-продажби станаха известни след абсурда сред самия Назарбаев и финансовите консултанти на щерка му. Конфликтът бе организиран с реализиране на съглашение на стойност 165 млн. паунда, откакто консултантите бяха упрекнати в скрит план за шикалкавене.

Лондонското имение на Алия пък коства 8,75 милиона английски лири.

Още съвсем 18 милиона паунда Назарбаева е броила за частния си аероплан. Така президентската щерка е изнесла от Казахстан общо над 312 млн. $.

Според анализаторите точно неприязънта към фамилията на някогашния президент Назарбаев е една от аргументите казахите да излязат на улицата на митинг поради повдигането на цената на газа, като още в първия ден протестиращите събориха негов монумент, повдигнат му приживе.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР